02-09 Mayıs 2011 Comenius Haftası

15.04.2011 13:58

2-9 Mayıs 2011 haftasında, okullar, Comenius haftası etkinlikleri aracılığıyla Avrupa okul işbirliğini kutlamaya davet edilmektedir. Comenius Ulusal Kurumları ve eTwinning Ulusal Destek Servisleri de orada olacak, bu yüzden kutlamalara mutlaka katılın!

Bilgi oturumu, okul kutlaması, öğretmenlere yönelik çalışma atölyeleri veya öğrenciler için oyunlar yürüterek Comenius faaliyetlerinizi sergileyin veya ulusal kurumlarınız tarafından organize edilen bir etkinliğe katılın. Haritada yer almak için, lütfen aşağıdaki butona basın ve etkinliğinizi anlatın.

 

Comenius Haftası’na katılmak için, aşağıdaki basit adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

  1. Bir faaliyet planlayın: Organize etmek üzere kendi faaliyetinizi seçin veya ülkenizdeki NSS ya da NA tarafından yürütülen bir etkinliğe katılın. Örneğin: Bir video çekimi, öğrencilerin projelerini okulda sunması, topluluğunuzdaki meslektaşlar veya diğer öğretmenler için oluşturulan çalışma atölyeleri, ortak okulunuza ziyaret (sanal olarak veya şahsen), özel bir proje partisi vb. 
  2. Aşağıdaki formu açın ve eTwinning hesabınızla giriş yapın: Formu göndermek için, öncelikle eTwinning kullanıcı adınız ve şifrenizle oturum açmanız istenecektir. (eTwinning’e kayıtlı değilseniz, buraya tıklayarak kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.)
  3. Faaliyetiniz hakkında bir yazı yazın: Yürüteceğiniz veya katılacağınız faaliyeti açıklayan çevrimiçi basit formu doldurun. Bu açıklama, aynı zamanda eTwinning profil sayfanızda yer alan Günlük bölümünde de görünecektir.
  4. Okulunuzu haritada bulun: Okulunuzu ve faaliyetinizi haritada görmek için, Comenius Haftası’na ait Ana sayfada yer alan haritayı kontrol edin (Eğer okulunuzu veya faaliyetinizi haritada hemen göremezseniz, lütfen paniğe kapılmayın. Sistemin çalışması birkaç dakika sürebilir).
Faaliyetlerin tadını çıkarın. İyi şanslar! Diğer öğretmenlerin faaliyetlerine göz atmayı da unutmayın ve onlarla irtibata geçip faaliyetleri hakkında yorum yapmaktan çekinmeyin. Sonuçta; Comenius, okul ağı ve işbirliğiyle ilgilidir – kim bilir, kutlamalar sırasında gelecekte işbirliği yapacağınız kişileri de bulabilirsiniz!
 
Diğer katılımcıların faaliyetleri hakkında nasıl yorum yapabilirsiniz?: Açıklamalar, eTwinning profillerinde görüneceği için, öğretmenlerin planlamış oldukları faaliyetleri hakkında doğrudan eTwinning Masaüstünde yer alan Günlük bölümünde yorum yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz yorumlar, hem eTwinning Masaüstünde hem de Comenius Haftası internet sayfasının bu bölümünde otomatik olarak görünecektir.